Vaak wordt gedacht dat een dieet, niet lekker kan zijn en dat het alleen maar hongerlijden is. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Met een eiwitdieet kun je met de vele smaken die verkrijgbaar zijn juist eindeloos variëren. Hieronder zijn enkele receptentips. Wil je weten welke  eiwitmaaltijden allemaal te verkrijgen zijn?
Klik dan hier.

Recepten met eiwitmaaltijden

Kipnuggets met curry van courgette
Pesto penne met haricots verts
Sperziebonen stamppot
Pittige paksoi in een wrap
Puntpaprika met chili, tomaat en olijf
Andijvie met rode peper en taugé en puree
Bosvruchtenyoghurt-smoothie
Zalmlasagne met spinazie
Penne met paprika salade
Tomatentaart
Pizza met spinazie en champignons
Broccoli kaassoep met croutons
Omelet of wrap met broccoli
Omelet of wrap met spinazie
Bloemkool omelet
Roergebakken groenten met aardappelpuree of penne
Paprika soep
Ovenschotel met Aubergine & Courgette
Maaltijdsoep met Penne
Kipnuggets met snijbonen
Lasagne van koolbladeren
Quiche
Maaltijdsoep
Wrap
Spagehtti Bolognese met gevulde portobello
Italiaans Roerei
Chili met piccalilly

Tips voor snacks

Gevulde komkommer en kerstomaatjes
Gevuld ei
Geroosterde paprika met olijven
Overige tussendoortjes

Heb je zelf receptsuggesties die we op onze website kunnen vermelden?

Mail je recept naar ons en ontvang een gratis proefzakje.

 

Kipnuggets met curry van courgette

Benodigdheden:
1 hippro-zakje kipnuggets
1 eetlepel olijfolie
1 kleine courgette (in blokjes gesneden)
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (uitgeperst)
1 snufje kaneel
1 theelepel komijnzaad
2 tomaten (in blokjes gesneden)

Bereidingswijze: Bereid de kipnuggets volgens de bereidingswijze (op pag. 25 van de handleiding).
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette op hoog vuur rondom bruin.
Neem de courgette uit de pan. Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie. Voeg vervolgens een snufje kaneel en de komijnzaad toe en bak dit kort op laag vuur. Voeg tenslotte de tomaat toe en bak het geheel nog 15 minuten op laag vuur. Doe de courgette in de pan en bak dit nog even mee.

Serveertip: Snijd wat korianderblaadjes fijn en bestrooi dit over de curry van courgette voor een smakelijk gerecht.

Terug naar boven


Pesto penne met haricots verts

Benodigdheden:
1 zakje hippro-penne
200 g haricots verts
1eetlepel pesto
1 eetlepel Philadelphia Light bieslook
1eetlepel olijfolie
1 ui (in ringen gesneden)
1 teentje knoflook

Bereidingswijze: Bereid de penne volgens de bereidingswijze (op pag. 25 van de handleiding).
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts en kook ze in 6 minuten gaar.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
 Giet de haricots verts af en roer de pesto en Philadelphia er doorheen. Meng daarna de ui en knoflook en penne er doorheen.

Serveertip: Breng het gerecht op smaak met Zwitserse strooikaas.

Terug naar boven


Sperziebonen stamppot

Benodigdheden:
1 zakje hippro-aardappelpuree
200 g sperziebonen
Zout en peper
1 bosuitje (in ringen gesneden)
1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze: Bereid de aardappelpuree volgens de bereidingswijze (op pag. 25 van de handleiding).
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen . Halveer de bonen en kook ze daarna in 8 minuten gaar. Breng de aardappelpuree op smaak met zout en peper. Voeg de sperziebonen, de gesneden bosui en citroensap toe. Meng het goed door elkaar.

Terug naar boven


Pittige paksoi in een wrap

Benodigdheden:
1 zakje Hippro-pannenkoek
½ rode peper
2 cm verse gember (geschild)
1 eetlepel olijfolie
1 rode ui in ringen
1 eetlepel sojasaus
½ struik paksoi (in reepjes gesneden)

Bereidingswijze: Bereid de pannenkoek volgens de bereidingswijze (op pag. 25 van de handledining).
Snijd het puntje van de peper. Halveer de peper en verwijder vervolgens de zaadlijsten. Snijd een halve peper in dunne reepjes. Snijd ook de gember fijn.
Verhit de olie in een wok en bak hierin de ui 1 minuut. Bak de gember en rode peper 2 minuten. Voeg de sojasaus toe en roerbak tenslotte de paksoi nog enkele minuten mee tot deze beetgaar is.
Leg de pannenkoek op een bord en schep hier de pittige paksoi op.

Terug naar boven


Puntpaprika met chili, tomaat en olijf

Benodigdheden:
1 zakje hippro-chili
1 zoete puntpaprika
2 tomaten
2 eetlepels olijven zonder pit (in plakjes)
1 rode ui (in halve ringen)
1 eetlepel peterselie (fijn gesneden)
Zout en peper

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 190°C.
Snijd de tomaten aan een kant kruislings in. Dompel ze 20 seconden onder in kokend water. Haal ze daarna uit het water en laat ze afkoelen. Pel het vel er af en snijd te parten en verwijder de zaadlijsten. Meng de tomaten, olijven en ui door elkaar en breng het op smaak met zout en peper. Bereid de chili volgens de bereidingswijze (op pag. 35 van de handleiding). Meng de chili door het tomatenmengsel. Halveer de puntpaprika in de lengte en laat de groene steelaanzet zitten. Verwijder de zaadlijsten en vul de paprika met de chili-tomatenmengsel. Leg ze in een ovenschaal en bak ze 25 minuten in de oven.

Serveertip: Lekker met een komkommersalade.

Terug naar boven


Andijvie met rode peper en taugé en puree

Benodigdheden:
1 zakje hippro-aardappelpuree
½ struik andijvie (in grove stukken gesneden)
½ rode peper
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel sojasaus
1 klein bakje taugé

Bereidingswijze: Bereid de aardappelpuree volgende de bereidingswijze (op pag. 25 van de handleiding).
Snijd het puntje van de peper. Halveer de peper en verwijder vervolgens de zaadlijsten. Snijd een halve peper in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de peper 1 minuut. Voeg daarna in delen de andijvie toe en wacht daarbij steeds tot een deel een beetje geslonken is. Roerbak de andijvie in ongeveer 3 minuten beetgaar. Breng de andijvie op smaak met sojasaus, zout en peper en schep op het laatste moment de taugé er door. Serveer de andijvie met de aardappelpuree.

Serveertip: Andijvie is rauw ook lekker als salade.

Terug naar boven


Bosvruchtenyoghurt-smoothie

Benodigdheden:
1 zakje hippro-bosvruchtenyoghurtdessert
100 g ijskontjes
50 ml magere yoghurt

Bereidingswijze: Doe de ijsklontjes in de keukenmachine en vermaal ze tot ijsschaafsel.
Meng de bosvruchtenyoghurtdessert door de magere yoghurt. Roer hier het ijsschaafsel door heen.
Serveer in een frisglas.

Serveertip: Heb je geen keukenmachine? Doe de ijsklontjes dan in een theedoek en sla deze kapot op het aanrecht tot een fijn schaafsel ontstaat.

Terug naar boven


Zalmlasagne met spinazie

Benodigdheden:
1 zakje hippro-blinis zalm
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook (uitgeperst)
1 blikje tomatenblokjes of 3 ontvelde tomaten (in blokjes gesneden)
200 g verse spinazie
Zwitserse strooikaas

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de blinis zalm aan met water.  Verwam 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin 3 flinterdunne blinis. Verhit de overige olijfolie in een grote koekenpan. Voeg telkens een handje spinazie toe, tot deze geslonken is. Laat het vocht indampen. Voeg de knoflook toe en bak deze mee.
Schep wat tomatenblokjes in de ovenschaal. Schep hier vervolgens wat spinazie overheen. Leg er één blinis zalm op. Schep daarna weer wat tomatenblokjes en spinazie in de schaal en herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag tomaten. Strooi hier Zwitserse strooikaas overheen.
Bak de zalmlasagne in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin.

Terug naar boven


Penne met paprika salade

Benodigdheden:
1 zakje hippro-penne
1 eetlepel olijfolie
1 rode paprika (in repen gesneden)
1 gele paprika (in repen gesneden)
1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
1 bakje taugé
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel citroensap
Zou en peper

Bereidingswijze: Bereid de penne volgens de bereidingswijze (op pag. 25 van de handleiding).
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de paprika op hoog voor in 5 minuten. Laat het daarna afkoelen in een kom. Voeg de ui, taugé, sojasaus, citroensap  en penne toe en schep het goed om.
Breng de salade op smaak met zout en peper.

Serveertip: Deze salade is zeer geschikt om een dag van te voren klaar te maken.

Terug naar boven


Tomatentaart

Benodigdheden:
1 zakje Hippro-quiche
1 eetlepel olijfolie
4-6 trostomaten
1 eetlepel Philadelphia Light
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde tijm
1 rode ui (in dunne ringen gesneden)

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een kleine ovenschaal in met olijfolie.
Snijd de tomaten in plakken en verwijder de pitjes en het vocht.
Maak de hippro-quiche aan met water en roer hierdoor de rozemarijn en de tijm.
Verdeel de tomaten en uienringen over de ovenschaal en giet het quichemengsel hier overheen. Bak de tomatentaart is het midden van de oven in 15-20 minuten gaar.

Serveertip: Lekker met een groene salade.

Terug naar boven


Pizza met spinazie en champignons

Benodigdheden:
1 zakje hippro-pannenkoek
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel olijfolie
1 theelepel Philadelphia Light
2 theelepels oregano
Zout en peper
150 g spinazie (kort gekookt of uit een potje)
1 rode ui (gesnipperd)
75 g champignons (in plakjes gesneden)
1 eetlepel olijfolie
Zwitserse strooikaas

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de pannenkoek volgens de bereidingswijze (op pag. 25 van de handleiding).
Leg de pannenkoek op een ovenschaal met bakpapier.
Meng voor de pizzasaus de tomatenpuree met de olijfolie, Philadelphia Light, oregano, zout en peper. Smeer de pannenkoek dik in met de pizzasaus.
Fruit de ui en de champignons in de olijfolie. Verdeel dit vervolgens over de pizza.
Verdeel ook de spinazie over de pizza. Strooi er vervolgens Zwitserse strooikaas over.
Bak de pizza 8-10 minuten in de voor verwarmde oven.

Terug naar boven


Broccoli kaassoep met croutons

Benodigdheden:
1 zakje hippro-sojasnack BBQ
1 eetlepel olijfolie
1 rode ui (gesnipperd)
150 g broccoliroosjes
1 theelepel oregano
250 ml groentebouillon
1 eetlepel Philadelphia Light
Zout en peper

Bereidingswijze: Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui. Voeg de broccoli en de oregano toe en roerbak dit twee minuten. Schenk de bouillon erbij en laat het koken tot de broccoli gaar is. Pureer de soep met een staafmixer. Laat de Philadelphia in de soep smelten en breng de soep eventueel op smaak met zout en peper. Strooi voor het serveren de sojasnack BBQ over de soep.

Serveertip: Voeg samen met de sojasnack BBQ ook een fijngesneden paprika toe aan de soep.

Terug naar boven


Omelet of wrap met broccoli

Benodigdheden: 1 Hippro-omelet of pannenkoek naturel, broccoliroosjes, champignon, courgette en rode uit 1 eetlepel pesto.

Bereidingswijze: Bereid de Hippro-omelet of Hippro-pannekoek naturel volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de broccoliroosjes fijn en roerbak ze met de champignons, courgette en rode ui. Breng het mengsel op smaak met de pesto.

Tip: Als je stap 2 van het dieet volgt kun je bij dit gerecht een hand cashewnoten toevoegen.

Terug naar boven


Omelet of wrap met spinazie

Benodigdheden: 1 Hippro- omelet of pannenkoek naturel, spinazie, champignon, ui, knoflook en 1 el Philadelphia light.

Bereidingswijze: Bereid de Hippro-omelet of Hippro-pannekoek naturel volgens de bereidingswijze op de verpakking. Wok de spinazie, champignon en ui gaar en breng op smaak met knoflook en Philadelphia.

Terug naar boven


Bloemkool omelet

Benodigdheden: 1 zakje Hippro-omelet bacon, 2 eieren, 1 snufje kaneel, 250 gram bloemkool 30 gram gedroogde uien, 3 bosuitjes fijngehakt, peterselie.

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden,  klop de eieren los, voeg kaneel, peper, zout gedroogde uien, bloemkool, het zakje Hippro-omelet bacon en peterselie toe. Meng alles goed door elkaar. Vet een ovenschaal in met olijfolie, schenk het mengsel in de ovenschaal en laat dit 15-20 minuten in de oven, totdat de omelet gaar is.  

Terug naar boven


Roergebakken groenten met aardappelpuree of penne

Benodigdheden: 1 Hippro zakje aardappelpuree of Hippro- penne, sperziebonen, gele paprika en ui, zout en peper

Bereidingswijze: Wok de groenten met een eetlepel olijfolie. Bereid de Hippro-aardappelpuree of penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng de groenten op smaak met zout en peper.

Terug naar boven


Paprika soep

Benodigdheden: 2 groene paprika’s, 2 stengels bleekselderij, 1 bouillonblokje, 1 zakje Hippro-tomatensoep.

Bereidingswijze: Snijd de paprika in stukken en kook deze samen met de gesneden bleekselderij in een halve liter water met het bouillonblokje gaar. Giet overtollig water even af in een aparte schaal en maal de paprika met bleekselderij fijn met de staafmixer. Voeg vervolgens het zakje Hippro-tomatensoep hierdoor heen.

Terug naar boven


Ovenschotel met Aubergine & Courgette

Benodigdheden: ½ aubergine, 50 gram Philadelphia Light, 1 courgette, 250 gram tomaten uit blik, 1 ei, peper.

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 220 graden, Snijd de aubergine in plakjes van ½ cm en de courgette in reepjes van ½ cm. Vet de overnschotel in en leg hier de courgette en de aubergine in, smeer ze vervolgens in met een beetje olijfolie en bak 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Verwarm de tomaten in een kleine pan (niet laten koken).  Meng de Philadelphia, het ei (losgeklopt) en de peper in een kom.
Pak de ovenschaal uit de oven en leg hier de verwarmde tomaten op. Bedek vervolgens de bovenkant met het Philadelphia mengel en laat nog 15-10 minuten gaar bakken.

Terug naar boven

Maaltijdsoep met Penne

Benodigdheden: 1 bouillonblokje, 2 prei stengels, 2 stengels bleekselderij, 250 gram verse spinazie, 150 gram sperziebonen in kleine stukjes, knoflookpoeder, Hippro zakje penne.

Bereidingswijze: Snijd de bleekselderij en prei in kleine stukjes. Roerbak deze vervolgens met wat olijfolie in een koekenpan en breng op smaak met knoflookpoeder, peper en zout. Maak met het bouillonblokje 750ml bouillon. Voeg hier de spinazie, sperziebonen en penne aan toe. Breng dit aan de kook en laat de soep 10 minuten doorkoken.

Terug naar boven

Kipnuggets met snijbonen

Benodigdheden: 1 zakje Hippro-kipnuggets, Snijbonen,1 ui versnippert, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 teentje knoflook versnippert, 1 theelepel sambal, 1 scheutje sojasaus

Bereidingswijze: Bereid de kipnuggets volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de snijbonen in een pan met kokend water even gaar.
Maak de ui, en de knoflook fijn en fruit deze in een koekenpan. Voeg vervolgens de (voorgekookte) snijbonen toe en breng het gerecht op smaak met sambal en sojasaus.

Tip: Voeg wat champignons toe of probeer dit gerecht eens met de Hippro-aardappelpuree.

Terug naar boven

Lasagne van koolbladeren

Benodigdheden: 140 gram tomatenpuree, witte Koolbladen, 1 Hippro zakje spaghetti, 75 gram
Champignons, 1 rode paprika en een ui in stukjes.

Bereidingswijze: Leg de koolbladeren in een pan met kokend water met wat zout en laat deze een
paar minuten koken. Laat ze uitlekken, spoel ze onder de koude kraan af en laat ze
weer uitlekken. Snij de champignons, paprika en ui in kleine stukjes en bak ze aan met
een beetje olijfolie in de koekenpan. Voeg hier vervolgens de tomatenpuree, 100ml
water en het Hippro zakje spaghetti aan toe en kruid naar smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor in 8 minuten op 190º C. Vet de ovenschaal in met wat
olijfolie. Leg een laag van de saus in een ovenschaal, doe hier vervolgens een laag
koolbladeren op, vervolgens weer een laag saus enz. eindig met een laag saus
bovenop. Bak de lasagne in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
Tip: eventueel garneren met Zwitserse strooikaas, of maak de lasagne romiger door op
de laatste laag koolbladen een klein laagje Philadelphia te smeren.

Terug naar boven

Quiche


Voeg hier aan toe:
• 1 stronk broccoli
• 1 rode ui

Bereiding:
Bereid de eiwitquiche volgens de bereidingswijze. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de
broccoli 8 minuten. Snijd de rode ui in ringen. Prak de broccoli fijn met een vork. Vermeng de broccoli
met het quichemengsel en giet de inhoud in een ovenschaaltje. Leg bovenop het quichebroccolimengsel
de rode ui. Opwarmen in een voorverwarmde oven (200°C) gedurende 15- 20 min,
bekijk regelmatig de voortgang.

Terug naar boven

Maaltijdsoep

Gebruik als basis de eiwituiensoep
Voeg hier aan toe:
• 1 lente-ui
• 80 gram taugé
• 50 gram champignons

Bereiding:
Bereid de eiwitsoep volgens de bereidingswijze Snijd de lente-ui in smalle ringetjes en snijd de

nog even de lente uit en taugé toe. Voeg dit vervolgens toe aan de eiwituiensoep. Breng het
geheel op smaak met peper en een scheutje sojasaus.

Terug naar boven

Wrap

Gebruik als basis de eiwit Pannekoek Naturel
Voeg hier aan toe:
- ¼ courgette
- 1 tomaat
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ½ theelepel chilipoeder
- Enkele blaadjes veldsla
- Enkele takjes verse koriander
- Peper en zout

Bereiding:
Snijd het stuk courgette in schijfjes en bak ze kort in de koekepan of onder de grill. Kruid ze met zout

Smeer de pannenkoek in met tomatenpuree. Verdeel er de schijfjes courgette, de blokjes
tomaat, de veldsla en de koriander over. Rol de wrap vervolgens strak op.

Terug naar boven

Spagehtti Bolognese met gevulde portobello

Gebruik als basis de eiwitmaaltijd Spaghetti Bolognese
Voeg hier aan toe:
• Klein bosje peterselie
• 1 portobello champignon
• 1 teentje knoflook
• 1 eetlepel zuivelspread naturel light
• 1 zak rucola

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 °C. Peterselie wassen, dikke stelen verwijderen en overige deel fijnknippen
(paar blaadjes achterhouden voor garnering). Portobello schoonborstelen en steeltje verwijderen.
Knoflookteen pellen en fijnsnijden. Zuivelspread, knoflook en peterselie in kom mengen. Op
smaak brengen met peper en zout. Portobello vullen met zuivel-mengsel en besprenkelen met 1

Bolognese bereiden volgens bereidingswijze. Rucola grof snijden en door de Spaghetti Bolognese
mengen. De Spaghetti serveren met gevulde portobello en garneren met de rest van de peterselie.

Terug naar boven

Italiaans Roerei

Gebruik als basis de eiwitmaaltijd omelet kaas
Voeg hier aan toe:
• 15 blaadjes basilicum
• 2 zongedroogde tomaten
• 2 lepels tuinkers
• 3 cherrytomaten

Bereiding:
Tomaten laten uitlekken en in kleine stukjes snijden. Basilicumblaadjes in dunne reepjes snijden. Maak

roeren. In koekenpan olie verhitten en eimengsel erbij gieten. Met houten spatel door eimengsel
roeren tot ei is gestold. Garneren met een toefje tuinkers.

Terug naar boven

Chili met piccalilly

Gebruik als basis de eiwitmaaltijd chili
Voeg hier aan toe:
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• ¼ rode paprika
• ¼ gele paprika
• ¼ groene paprika
• 1 courgette

Bereiding:
Ui en knoflook pellen en fijnsnijden. Olie in wok verhitten en hierin ui en knoflook 3 min. bakken. Snijd

en op laag vuur 5 min. laten pruttelen. Naar smaak piccalilly toevoegen. Eventueel garneren
met een paar zilveruitjes.

Terug naar boven

----------------------------------------

Tips voor snacks bij het Hippro-dieet

Let op ! De snacks zijn geen vervanging voor een Hippro-maaltijd. Kies maximaal 2 keer per week voor één van de snacks.

Gevulde komkommer en kerstomaatjes

Benodigdheden: stukje komkommer, kerstomaten, knoflook, Philadelphia light, bieslook.
Bereidingswijze: Snijd de kokkommer in de lengte doormidden. Schraap met een lepel de zaadjes eruit en snijd de helften in stukken van 3-4 cm. Snijd de kapjes van de kerstomaatjes en hol ze uit.
Pers de knoflook uit boven een kom en knip de bieslook hierboven fijn. Meng dit mengsel met Philadelphia light en roer hier wat olijfolie door en breng op smaak met peper en zout. Vul de komkommerstukken en kerstomaatjes met dit mengsel.

Terug naar boven

Gevuld ei
Benodigdheden: 2 gekookte eieren, paprika poeder, kerrie poeder, aromat en 1 eetlepel mayonaise
Bereidingswijze: kook de eieren hard, spoel ze af met koud water en laat ze afkoelen. Pel de eieren en de het eigeel in een kom. Prak het eigeel fijn en roer hier de mayonaise doorheen. Breng dit mengsel op smaak met paprika, kerrie en aromat. Vul hier vervolgens de eieren mee.

Terug naar boven

Geroosterde paprika met olijven
Benodigdheden: 2 geroosterde paprika’s uit pot, 2 eetlepels kappertjes, 50gr ontpitte zwarte olijven, 50gr rucola, Philadelphia Kruiden, 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze: Hak de kappertjes grof. Snijd de olijven in plakjes en houd er 4 apart. Was en droog de rucola. Meng de Philadelphia met de kappertjes, olijven, rucola en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de binnenkant van de paprikahelften royaal met het Philadelphia mengsel.

Terug naar boven

Overige tussendoortjes:

Terug naar boven