Gezond gewicht meest genoemde voornemen
Meer tijd voor thuis een goede tweede plaats 

December 2009 – Het bereiken van een gezond gewicht is met 36 procent het meest genoemde voornemen voor het nieuwe jaar. Het voornemen om meer tijd voor het privé-leven vrij te maken staat met 32 procent op de tweede plaats. Meer plezier uit het werk halen staat bij 26 procent op het goede-voornemenslijstje. 16 procent is van plan een andere baan te zoeken en ruim 9 procent heeft zich voorgenomen om te stoppen met roken. Dit blijkt uit onderzoek van HealthCoach.nl onder 500 personen.

Leeftijd heeft invloed op voornemen
Vrouwen nemen zich vaker dan mannen voor om in het komende jaar een gezond gewicht te bereiken. Opvallend is dat uit het onderzoek naar voren komt dat dit streven het meest aanwezig is bij getrouwde mensen. Bij de singles is het voornemen om meer plezier uit het werk te halen met 41 procent het meest aanwezig. Bij getrouwden ligt dit percentage slechts op 18 procent. Ook leeftijd heeft invloed op de goede voornemens. In de leeftijdscategorie 26 tot 35 jaar staat met ruim 36 procent het voornemen om meer tijd voor het privé-leven vrij te maken bovenaan. Een gezond gewicht bereiken scoort het hoogst in de leeftijdscategorie 46 tot 55 jaar. 

Streven naar gezondheid
Bijna de helft van de ondervraagden (49 procent) geeft aan het ideale gewicht te willen bereiken of behouden omdat ze streven naar een betere gezondheid. Bij mannen ligt dit percentage zelfs op 70 procent. 27 procent van de vrouwen wilt het ideale gewicht bereiken om beter in haar vel te kunnen zitten. Voor slechts 9 procent van de mannen is dit de belangrijkste reden. Van de vrouwen geeft 26 procent aan dat een mooier uiterlijk de belangrijkste reden drijfveer is. Bij mannen ligt dit op 18 procent. Opvallend is dat een mooier uiterlijk voor mensen onder de 35 jaar veel vaker de belangrijkste drijfveer is om het ideale bericht te bereiken. Boven de 35 jaar is een verbetering van de gezondheid in toenemende mate de belangrijkste reden.  

Online weegschaal
67,6 procent van de ondervraagden geeft aan het belangrijk te vinden om tijdens het afvallen overzicht op de resultaten te houden. HealthCoach.nl is de eerste in Nederland met een dieetprogramma welke wordt ondersteund met persoonlijke online coaching en een online weegschaal. Deelnemers kunnen zichzelf wegen in de badkamer, terwijl de weegschaal de meetresultaten online naar een eigen HealthCoach account verzend. De BMI, vetmassa en spiermassa worden weergegeven in duidelijke grafieken, zodat de resultaten van het eigen dieetplan goed gevolgd kunnen worden. Online diëtiste en eitwitdieetspecialist Janneke Koeman ziet naast haar vier fysieke vestigingen een groeiende behoefte van mensen om vanuit huis begeleiding te krijgen.