Nederland gaat voor het eiwitdieet

Januari 2010 - Het eiwitdieet is één van de snelst groeiende diëten van Nederland. Het lijkt erop dat het in het buitenland al zo populaire dieet nu ook zijn intrede doet in Nederland.

Waarom slaat dit nieuwe dieet zo massaal aan?

Het eiwitdieet laat mensen op een snelle, maar toch veilige en doeltreffende manier afvallen zonder hongergevoel. Een bekend voorbeeld is Erica Terpstra die wist ook niet wat haar overkwam nadat ze zo snel 40 kilo was afgevallen dankzij het eiwitdieet.

Hoe dat kan?
Het eiwitdieet werkt met een hele andere invalshoek dan veel reguliere dieetmethodes. Deze zijn vaak gebaseerd op het eten van minder calorieën.
Het menselijk lichaam heeft drie bronnen van energie: koolhydraten voor de brandstof, vetten voor de reserve en eiwitten voor de structuur. Bij het eiwitdieet let je in plaats van alleen het minderen met vetten, ook vooral op de koolhydraten. Als je alleen de vetinname verlaagt heb je namelijk toch nog veel suikers (koolhydraten) in je voeding, zoals ontbijtkoek, eierkoek en vruchtensappen. Als je deze koolhydraten nu tijdelijk weglaat uit je voeding, gaat het lichaam in plaats van uit koolhydraten energie uit de opgeslagen vetten te halen, hierdoor val je af.

Met deze nieuwe visie: dat niet alleen het eten van vet zorgt voor overgewicht, maar dat je ook moet letten op de inname van veel koolhydraten, omdat dit is waar veel mensen juist te dik van worden. Boekt diëtiste Janneke Koeman veel succes bij haar klanten.
Janneke: “Ik krijg vaak klanten die op de reguliere methode niet meer afvallen terwijl ze precies doen wat de diëtiste hun had voorgeschreven. Met mijn begeleiding in combinatie met het eiwitdieet, ben ik blij deze mensen een oplossing te kunnen bieden. Deze mensen zijn vaak al jaren bezig met hun overgewicht, maar weten niet hoe ze dit aan moeten pakken.”

Meer informatie
Door het volgen van het begeleidingsprogramma en de eiwitmaaltijden van afslankkliniek Hippro lukte het vele mensen voor u om op hun streefgewicht te komen en te blijven. Lees hun succesverhalen op www.hippro.nl